top of page

MIJN VERHAAL

Ik weet hoe je je voelt.

Ik was 16 jaar toen ik voor het eerst naar een diëtist ging. Al een tijdje had ik te maken met een eetstoornis en hoe spannend ik het ook vond, had ik de stap gezet op zoek naar hulp. Lastig vond ik het wel, want mijn eetstoornis vond eigenlijk dat ik minder moest gaan eten maar diep van binnen wist ik dat het zo niet verder kon. Dus ging ik samen met mijn moeder naar de huisarts voor een doorverwijzing en kon ik even later terecht bij de diëtist.

Dit bleek geen groot succes. De dame bleek geen begrip te hebben voor mijn situatie, waardoor een averechts effect ontstond; ze gaf mij een lijst mee naar huis waar op stond wat ik allemaal moest gaan eten. Vier sneden brood, minimaal 450 ml zuivel, kaas voor op 4 sneden… Ik raakte volledig in paniek, want mijn toenmalige eetpatroon bestond idealiter uit één stuk fruit in de drie dagen. In totaal. Uiteindelijk had mijn lichaam hier natuurlijk keer op keer genoeg van en schreeuwde het zo hard om eten dat het resulteerde in een -wat voelde als een- eindeloze eetbui. Maar om zonder verdere begeleiding me aan een typische ‘Schijf van Vijf’ lijst te houden voelde als een onmogelijke opgave.

Na nog jaren schommelen, het voelen als slachtoffer van mijn eigen eetgedrag en de 'dieetcultuur', waarin het eten ofwel restrictief ofwel te veel was, kan ik zeggen dat ik écht hersteld ben van elke vorm van verstoord eetgedrag. Ik weet nu hoe ik mijn gedachten en emoties kan reguleren, zodat ik het niet meer hoef weg te eten. Ik sta standvastig tegen alles wat komt vanuit een dieetmentaliteit en ik heb mijn kracht, maar ook gezondheid, teruggevonden. 

Wel ben ik dankbaar voor mijn nare ervaring bij de diëtist. Dit was namelijk waar mijn idee om het zelf beter te doen ontstond. Hoe ik mij onbegrepen en ongehoord voelde, gunde ik niemand. En zo werkte ik stap voor stap naar mijn droom om de begeleiding te bieden aan mensen die zich zo voelen als dat ik mij voelde en ben ik uiteindelijk na de vierjarige opleiding Voeding & Diëtetiek, een scriptie te hebben geschreven waarin ik dieper in de wereld van eetproblematiek ben gedoken en een afstudeerstage te hebben gelopen bij een holistisch diëtist en happiness coach, die dezelfde missie heeft als ik, eindelijk waar ik wil zijn.

 

Als zowel ervaringsdeskundige als professional die gespecialiseerd is op het vlak van eetproblematiek, voel ik me geroepen om mensen hun relatie met voeding te verbeteren. Om mensen hun relatie met hun lichaam te verbeteren. Om mensen hun leven te verbeteren. 

En ik geloof dan ook dat dit voor iedereen mogelijk is.

- Raniëll Danique Nijhuis

ZAKELIJKE GEGEVENS

Kwaliteitsgeregistreerd en gediplomeerd diëtist

KvK nummer: 227935093
AGB nummer: 24101946
KP nummer: 19106175389

IMG_2466.jpg
bottom of page